Η WAKAM, πρώην La Parisienne, η οποία Ιδρύθηκε το 1829, αποτελεί την παλαιότερη ασφαλιστική εταιρία της Γαλλίας και είναι μια από τις TOP 20 P&C ασφαλιστικές εταιρίες στη Γαλλία.

Με κύκλο εργασιών 382 εκατομμυρίων ευρώ το 2019, η Wakam πέτυχε μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 37,2% τα τελευταία πέντε χρόνια, με το 55% των δραστηριοτήτων της να πραγματοποιείται εκτός Γαλλίας. Οι ιδιαίτερα προσαρμοσμένες λύσεις τους στις νέες οικονομικές προκλήσεις, έχουν προσελκύσει τους πιο πολλά υποσχόμενες και καινοτόμες insurtech εταιρείες στην Ευρώπη όπως οι Zego, Inshur, Luko, ByMiles, Qover, Lovys ή +Simple. Μέσω αυτών των συνεργατών, η Wakam είναι η white-label ασφαλιστική εταιρεία εταιρειών που ανανεώνουν τον κλάδο τους, όπως η Deliveroo, η Uber, η Dott, η Meero ή η Tesla.

Το 2020 συμπεριλήφθηκε στους Financial Times «FT 1000: Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης 2020», κατατάσσοντας την 1η θέση των TOP 50 με τους μεγαλύτερους κύκλους εργασιών. Η WAKAM ξεκίνησε ως οικογενειακή επιχείρηση ασφάλειας ατυχημάτων που προκαλούνταν από άμαξες με άλογα. Χρησιμοποιεί ψηφιοποιημένες διαδικασίες ασφάλισης και αναπτύσσεται διανέμοντας νέα προϊόντα ασφάλισης για ατυχήματα, ακίνητη περιουσία και ειδικού τύπου.

Έχει παρουσία σε 13 Ευρωπαϊκές χώρες μέσα από ένα εύρος συνεργατών διανομής όπως : εμπόρους λιανικής, ασφαλιστές, brokers και μέσω του διαδικτύου

• Οι λύσεις που προσφέρει παρέχονται με μορφή API (Application Programming Interface), προκειμένου να ενσωματώνονται εύκολα και γρήγορα στις ψηφιακές πλατφόρμες των διανομέων της.

• Ο Πλήρως ψηφιοποιημένος τρόπος τιμολόγησης, διαχείρισης συμβάσεων και πληρωμής αποζημιώσεων μέσω APIs και του τεχνολογικά σύγχρονου Blockchain, επιτρέπει στην ασφαλιστική WAKAM να κινηθεί εξαιρετικά γρήγορα και ευέλικτα, λανσάροντας νέα, ανταγωνιστικά προϊόντα στην αγορά σε σύντομο χρονικό διάστημα.